De behandeling

Veel gehoorde klachten van mensen die een gebitsprothese dragen:

 • Mijn gezicht valt zo in.
 • Mijn gebit doet pijn bij het eten.
 • Mijn ondergebit zit te los.
 • Er komt zoveel voedsel onder mijn gebit.
 • Ik kan zo slecht kauwen (een goede spijsvertering begint tussen de kiezen).
 • Ik schaam me voor mijn omgeving en ik durf niet meer uit eten te gaan.
 • Mijn bovengebit komt bij het lachen omlaag en soms ook bij het praten.
 • Mijn mondhoeken worden rood.
 • Mijn mondhoeken worden vochtig bij het praten.
 • Ik krijg een lelijke kin.
 • Ik mis maar enkele tanden of kiezen en wil daar een oplossing voor.

Misschien is het dan in sommige gevallen nodig om uw prothese te laten opvullen of vernieuwen. Ik maak uw lach graag weer compleet!

Volledige prothese

Uw natuurlijke gebit wordt na verloop van tijd minder sterk. Misschien komt dan ook het moment dat een volledige gebitsprothese een goede optie is. Heeft u al een gebitsprothese, maar ervaart u problemen bij het kauwen en spreken? Dan komt dat vaak doordat uw gebitsprothese door het slinken van de kaak wat losser komt te zitten. Een nieuwe prothese biedt dan al snel uitkomst. Wellicht moet de prothese opnieuw worden opgevuld (het zogenaamde ‘rebasen’) en hoeft de prothese niet meteen te worden vernieuwd. U kunt voor uw gebitsprothese in elk geval uitgaan van een levensduur die varieert van 5 tot 10 jaar.

Prothese op implantaten/ klikgebit

Bezorgt uw gebitsprothese u pijn? Of zit uw prothese op de onderkaak wel erg los? Dan kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor implantaten in uw onderkaak. Uw prothese steunt op de implantaten, wat uw kaak ontlast. Pijnklachten verdwijnen dan binnen korte tijd. Voor het plaatsen van de implantaten werk ik nauw samen met professionele implantologen uit de buurt. Voor de behandelingen met betrekking tot het aanvragen van de implantaten bij de verzekering en het plaatsen van de implantaten moet u twee keer naar de tandarts/implantoloog, hiervoor is het in sommige gevallen mogelijk om een haal en brengservice aan te bieden.