Wie is Marilyn?

Hoe het begon

Sinds 1999 ben ik actief in de tandtechnische wereld. Na een korte kennismaking in een tandtechnisch laboratorium wist ik dat ik mijn vak gevonden had en heb ik mij direct ingeschreven voor een vakopleiding. Hetzelfde jaar ben ik begonnen aan een 4 jarige opleiding tot tandtechnisch specialist aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek (IVT) . Aansluitend heb ik op dezelfde IVT nog een verdiepingsjaar gevolgd in de volledige prothetiek om mijzelf als een echte specialist te kunnen profileren. Aansluitend heb ik de cursus “Klinisch Prothese Technicus” gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen om mijn patiënten een nog betere dienstverlening te kunnen bieden. Daarnaast wordt je hier als Tandtechnieker ook biomedisch opgeleid om bepaalde ziektebeelden te kunnen herkennen.

Daaropvolgend ben ik begonnen aan de opleiding voor tandprotheticus aan de hoge school Utrecht. Deze opleiding duurt 4 jaar. Op deze opleiding word je zowel medisch als biologisch opgeleid zodat ik in mijn praktijk zelf ook de behandelingen (vanaf de intake tot en met het plaatsen) mag uitvoeren. Sinds juli 2011 ben ik afgestudeerd als tandprotheticus aan de hoge school Utrecht en ben ik als uitvoerend protheticus tevens lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).
Als lid van het ONT werk ik volgens het beroepsprofiel welke voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn opgenomen in de wet B.I.G. (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

Om een kwalitatieve dienstverlening te borgen volg ik jaarlijks nascholingscursussen gericht op het tandprothetische vak. Hierdoor sta ik tevens geregistreerd in het KRTP register. (Kwaliteits Register Tand Prothetici)

Uiteraard voldoet mijn praktijk Groenewoud Tandprothetiek volledig aan alle eisen en is in het bezit
van een HKZ certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector).

Samenwerking

Vanuit Groenewoud Tandprothetiek werk ik met verschillende tandartsen uit Nijmegen en omgeving. De voornaamste zijn;