Tandprothetiek Groenewoud helpt u van uw klachten af!

Als tandprotheticus heb ik een 9 jarige opleiding gevolgd om mij te specialiseren in het perfect aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen. Naast alle kennis en ervaring die hier voor nodig is vind ik het ontzettend belangrijk u de persoonlijke aandacht te geven die uw gebit verdient; Een goed gebit maak je immers samen! Uiteraard hoort hier een gedegen advies bij, help ik u met de afhandeling met uw zorgverzekeraar (allen hebben een contract met mij) en zorg ik voor een heldere en vlotte financiële afhandeling. Als eerstelijns paramedisch zorgverlener kunt u rechtstreeks bij mij terecht zonder verwijzing van de tandarts. Om mijn kwaliteit te garanderen is mijn praktijk ISO9001 gecertificeerd, ben ik lid van de branchevereniging ONT en ben ik aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandprothetici (KRPT).
Vanaf afgelopen 1 januari zijn er weer een aantal zaken veranderd in zorgverzekeringsland, wellicht hebben deze ook invloed op uw situatie. Zo is bijvoorbeeld de eigen bijdrage voor een implantaat gedragen prothese van € 250,- naar 10% aangepast en zit er tegenwoordig ook een eigen bijdrage van 10% op de reparatie van uw gebitsprothese. Naast het, onveranderd gebleven, eigen risico van € 385,- zouden er dus nieuwe en onduidelijke situaties kunnen ontstaan met de reparatie of het vernieuwen van uw gebitsprothese.
Hopelijk laat u zich door de altijd veranderende regels en vergoedingen er niet van weerhouden om uw prothese goed en professioneel te laten onderhouden of zelfs te laten vernieuwen! Als tandprotheticus adviseer ik u om met een op implantaten gedragen prothese 1 maal per jaar en met een gewone prothese 1 maal per 2 jaar uw mond en uw prothese te laten controleren. Een slecht passend gebit zit oncomfortabel en kan leiden tot pijnklachten, voedselimpactie, ontstekingen en littekengroei. Naast het voorgaande ben ik ook speciaal opgeleid om andere ziektebeelden te herkennen en kan ik aan uw mond veel verschillende zaken over uw algehele gezondheid aflezen.
Gun uzelf het comfort en het genot van een goed passend gebit, net zoals met uw brillen of schoenen heeft uw gebitsprothese ook regelmatig onderhoud nodig en dient deze ook vervangen te worden. Uw mond veranderd, uw kiezen slijten en uw gezicht wordt ouder, door een goed passend gebit hoeft dit esthetische aspect niet onnodig snel te gaan.
In het verleden waren wij van mening dat de gebitsprotheses met tandpasta of bruistabletten gereinigd konden worden, volgens de huidige maatstaven en richtlijnen doen we dat liever met water, zeep en wekelijks met een beetje azijn. Dit uiteraard naast een correcte mondholte en tong verzorging.
Zo ziet u maar, de tijd staat niet stil en er veranderd veel. Gelukkig vind ik het ontzettend leuk om u hierbij te helpen, te adviseren en uiteraard om uw gebitsprothese te onderhouden of te vernieuwen.
Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? Ik zie u graag bij mij in de stoel in Beek of in Nijmegen maar zoek eerst even contact via mijn contactpagina.

 

Comments are closed.